Naisten collegepaita

Category:

Product Description

Materiaali kestävästi tuotettua 280g kammattua puuvillaa ja polyesteriä. (80/20). Huomaa, että 280g on tarkoin harkittu painoluokka. 260g on yleensä liian ohuen tuntuinen ja 300-320g ovat taas liian kuumia sisätiloissa.
Kangas on sisältäpäin nukattu ja nukkauksen laatu on erinomainen. Yleensä halvemmissa tuotteissa nukkaus irtoaa seuraavaan vaatekertaan. Royal Line tuotteissa niin ei käy.
Pieni tarina historiasta: Tiesitkö, että nimitys “collegepaita” on täysin suomalainen keksintö. Missään muussa kielessä nimitystä ei käytetä. Nimityksen toivat suomenkieleen vaihto-oppilaat 60-luvulla  USA:sta. Collegepaidan englanninkielinen nimitys on “sweatshirt”. Sweatshirt oli alun perin yliopiston urheilujoukkueen lämmittelyasun yläosa, johon oli yleensä painettu yliopiston logo. Urheilijat käyttivät paitoja ylpeänä myös urheilun ulkopuolellq ja vähitellen niitä alettiin myydä yliopistojen kirjakaupoissa (college bookstore). Tätä tietä jenkkiyliopistojen paidat yleistyivät ja niistä tuli muotia myös Suomessa. Paitojen nukkaamismenetelmän kehitti Russell Corporation joskus 40-luvulla.
Royal Line collegepaidan pinta on sileä ja tästä syystä painatukset ja brodeeraukset onnistuvat erinomaisesti.
Saatavana olevat koot: XS-3XL

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Naisten collegepaita”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

has been added to the cart. View Cart