Stakanäs kalusteet

Stakanäs lepotuolin hinta 145€ alv 24%


Stakanäsistä

Kokoontaitettava Stakanäs-kalustesarjan juuret johtavat 50-luvun Suomeen, jolloin kesämökkien puutarhatuolit tehtiin yksinkertaisesti laudasta. Idea kalustesarjan tekemisestä on ollut mielessämme jo vuosikausia ja koronan innoittamana päätimme vihdoin ryhtyä toteutukseen.

Perusajatuksena oli tehdä kalusteet parhaasta mahdollisesta suomalaisesta puumateriaalista ja toteuttaa ne niin, että kaulusteissa olisi mahdollisimman vähän huollettavaa. Kaikista Suomessa kasvavista puumateriaaleista tammi ja lehtikuusi kestävät sääolosuhteita kaikkein parhaiten. Luonnon armoilla ne harmaantuvat kauniisti eivätkä vaadi sen kummempaa huoltoa. Tammi ei ole kovin halpaa ja suomalaista tammea on kaiken lisäksi vaikea saada. Lehtikuusi sen sijaan on yleisemmin saatavissa ja hintakin on edullinen.

Koko projektimma alkoi Stakanäs lepotuolin suunnittelusta. Ensimmäiset prototyypit teimme männystä, seuraavat tammesta. Lopulliset tuotantomallit teimme lehtikuusesta. Varmuuden vuoksi vielä hieman paksummasta kuin mitä tammesta tehty versio.

Muotokieli edustaa omaa näkemystämme yksinkertaisesta ja kauniista muodosta. Fysioterapeutti Osmo Rekonen oli mukana auttamassa ergonomian suunnittelussa. (Osmo on lähes 2 m pitkä, joten tuoli käy isommallekin ihmiselle.) Varsinaiset cad-piirrokset teki italialainen Vittorio D´Alleva. Hän on suoraan sanottuna nero! Toiminnallisuus ja kaikki yksityiskohdat on viimeisen päälle mietitty. Huomaat sen Stakanäs-tuolista heti. 

Tuolin nivel on tehty haponkestävästä teräksestä. Voit kiristää sen kolikolla jos tuoli vaatii säätöä. Istuin- ja selkäosan laudat on kiinnitetty ruostumattomasta teräksestä olevilla ruuveilla. Näkyvät ruuvit ovat paitsi ulkonäkökysymys, myös käytännöllinen ratkaisu: Jos jostain syystä haluat hioa tuolin puupuhtaaksi niin ruuvit vain irti, jonka jälkeen laudat on helppo hioa. Tuolin voi vaikka maalata jos siltä tuntuu.

Syksyn tullen Stakanäs-tuolin voi taittaa kokoon ja panna varastoon odottamaan uutta sesonkia. Tarpeen vaatiessa voit ruuvata keskinivelenä toimivan ruuvin auki, jolloin tuoli menee vieläkin pienempään tilaan varastoon.

has been added to the cart. View Cart